Araba Ne İle Yıkanır

Araçların güzel görüntüye sahip olması herkesin istediği bir durumdur. Düzenli olarak temizlik yapılması bu durumun en önemli şartıdır. Ancak araçların yüzeyi sıradan temizlik malzemesi ve yöntemiyle temizlendiği zaman zarar görebilir. Bu nedenle yıkanan malzemeler ve baz diğer detaylara önem verilmesi gerekmektedir.

Araba Ne İle Yıkanır?

Araba için en ideal yıkama malzemesi oto şampuanıdır. Özel olarak geliştirilen bu ürünler, piyasada birçok sanal markette ve araç malzemesi satan merkezlerde bulunabilir. Birçok markanın çok sayıda ürünü arasından kendi bütçenize uygun olanı seçebilir ve kullanabilirsiniz. Ancak araç içi koltukların temizliği için ayrıca ilaç tercih edilmelidir. Koltuk yüzeyinin temizliği tahmin edileceği üzere dış zeminden farklıdır ve bu açıdan uygun temizleyici gerekmektedir. Yanlış ürün kullanımı sonrasında sorun çıkarabilir. Dış temizlik yapılırken kapıların iç kısmına da önem verilmelidir.

Araç Yıkadıktan Sonra Kurulama

Araç yıkama işleminden sonra kurulama aşaması ve parlatma işlemi son derece önemlidir. Sentetik bir bezle aracı kurulayıp sonra da cila ile parlak hale gelmesi sağlanabilir. Yüzeyde iz kalmaması için sentetik bezler ideal olacaktır. Haftada bir kere yıkama ve kurulama işlemi yeterli olacaktır. Cila aşamasında aracınızda hiçbir pis bölüm kalmadığından emin olunması gerekir.

Araba Yıkarken Önemli Aşamalar

Araba yıkarken çamurların akması ve zarardan korunmak için teker ve jantların akıtılarak yıkanması önemlidir. Lastik yıkarken de jant tipine göre fırça seçilmeli ve sertliği buna göre ayarlanmalıdır.

Araba Yıkarken Yapılmaması Gerekenler

Sorunsuz bir şekilde araç yıkama işlemlerini tamamlamak için birçok detaya önem vermek gerekir. Çünkü araç görüntüsünde ve kullanımında sorunlara rastlanabilmektedir. Bu açıdan en yaygın yapılan bulaşık deterjanı ile yıkama hatasına bakılması gerekir. Bulaşık deterjanı, araba yüzeyine zarar vermektedir. Boya ve kaporta zarar görebildiği için bundan özellikle kaçınılması gerekir.

Aracın yıkandığı zamana önem vermek gerekir. Güneşli havalarda araç yıkanmaması gerekir. Bunun temel nedeni, leke oluşması ve araçta kötü pürüzlü görüntüler oluşabilmesidir. En uygun araba yıkama zamanları, sabah erken saatler ve öğleden sonra akşam zamanlarıdır.

Aracı hemen deterjanla yıkamak yapılan bir başka hatadır. Araç üzerindeki toz ve kir önden arındırılmalı, daha sonra deterjana geçilmelidir. Ancak arındırma işlemi de sıcak suyla değil, ılık suyla yapılmalıdır.

Tek seferde her bölümü bitirmeye çalışmak yerine bölümlere ayırarak araba yıkanması tavsiye edilir. Eğer her yeri tek seferde yıkamak isterseniz, hemen durulama olmayan yerlerde köpük izleri kalabilir. Bu da kaportaya zarar veren bir etkendir. Bir bölüm bitince diğerine geçilmelidir.